Buang Ego, Tambah Pendapatan









Semakin lama berniaga
semakin banyak perkara dipelajari.

Saya dulu pun ada buat kesilapan dalam berniaga online ni.
Kita belajar daripada kesilapan.

Ada perkara,
benda tu tak salah tapi kita nak perbaiki sebab sampai bila kita nak di tahap tu ja?
So , nak tak nak kena rendahkan ego.

Belajar dan praktikkan.
Ada orang, dia follow apa tips yang dikongsi di facebook orang lain tapi dia tetap tak nak ubah sebab baginya selama ni apa yang dia buat pun masih ada pelanggan.
So bagi dia,Kenapa nak ubah?

Atau,

Dia dah cukup selesa dengan jualan yang dia dapat daripada bisnes di facebook nya. so dia tak rasa perlu improve.
Sebab tu keadaan "selesa" akan membunuh kita lama kelamaan.

Directly,
apa kesilapan yang dulu saya pun buat bila baru berniaga di facebook ni?

- Posting ayat tunggang langgang.
- Perenggan tu selalu buat orang tengok pun serabutπŸ˜…
- Menggunakan short form terlalu banyak di posting
- Hard selling sungguh sungguh . Dalam satu hari , berlambak posting hard selling.
- Terlalu teruja sehinggakan tanda seru lebih pada satu.
-tag nama sahabat facebook.😁
πŸ‘†πŸ»πŸ‘†πŸ»πŸ‘†πŸ»πŸ‘†πŸ»πŸ‘†πŸ»πŸ‘†πŸ»
ini antara kesilapan yang berlaku pada awal permulaan perniagaan saya.
Rasanya ada lagi kot, tapi tak ingat.

point saya di sini, bila dah baca apa yang dikongsikan.berlatihlah untuk ubah. Jangan degil untuk terus sama saja. Ia bukan untuk orang lain , tapi untuk diri sendiri jugak kan.
ego biar bertempat.

Jangan sampai bisnes drop, lepastu cari salah orang lain berbanding diri sendiri.

1 comments:

  1. Alhamdulillah saya jumpa blog yang hebat camni

    ReplyDelete

 
Copyright © marziana shukri | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in