RESEPI SOS BLACKPEPPER VIRAL

Ni resepi untuk 2 -3 orang makan yea
1 Sudu mentega
1 sudu tepung gandum
1/2 pati kiub ayam
Air masukkan ikut agak agak pekat je
Ikut suka hati serbuk balckpepper kasar dan halus (yang halus tak masukkan tak pa, dah ada.Tu yang masukkan jugak)
2 sudu sos blackpepper , lebih pun tak pa
kicam agak agak hitam ikut selera.

Kat bawah ada gambar bahan bahan yang mar guna ya. Alang alang, mar bagi sekali resepi perapan ayam ya.

Ayam beli kat kedai frozen, cakap nak ayam chicken chop .Nanti dia akan bagi ayam yang memang siap buang tulang ni, khas untuk chicken chop/grill.

RESEPI PERAPAN AYAM

3 bawang putih(tumbuk)
sos blackpepper
serbuk blackpepper
separuh pati kiub ayam yang hancurkan
kicap sikit je
gaulkan semua dengan ayam dan mar perap semalaman dalam peti.

ayam tu cucuk2 dengan garfu @ pisau bagi meresap.Tak perlu garam dah sebab pati ayam tu masin dah.

sayur tu ikut korang la, kali ni mar just letak brokoli dengan carrot je. Rebus air sampai mendidih, masukkan garam dalam air tu.
Lepastu tutup api, masukkan brokoli + carrot dalam 30 saat, terus angkat sebab nak ranggup.

Esok cuti, boleh la uolls pakat buat untuk anak beranak dekat rumah. Jimat dan bagus jugak untuk diet ni ha😂

Mar izinkan uolss  SHARE posting bagi mudah nak cari balik nanti bila nak buat kan.

Jom Join Telegram NotaMar
klik ni 👉 t.me/NotaMarziana & klik join

Posting asal fb Mar Ziana (Boleh tengok video step by step dengan klik nama Mar ziana)


0 comments:

Post a comment

 
Copyright © marziana shukri | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in