Tumpah darah!






Macam macam ujian kesihatan betoi😅
Hari 54 lepas kehilangan kembar. Darah non stop, tak nampak tanda2 nak stop.

Pi klinik Sp Family kemaren scan macam ada something. Doc masuk ja mulut itik terus bleeding. Bukan sikit, banyak sampai staf klinik pakat gelabah. Nyaris2 call ambulance kalau darah tak stop.

Terus doc buat surat refer mai hospital.
Piiii musim2 covid19 ni kena admit wad. Susah hati dah, habaq kat doc pi swasta boleh? Doc suruh pi gov ja senang apa2. Maybe doc pun cuak sebab bleeding banyak. Tapi hb ok, bp pun ok.

So semalam buat ERPOC. Bius separuh. Firstime merasa bius separuh, dulu appendix dengan ovum pickup bius penuh. So ni kita sedar masa doc buat procedure.

Alhamdulillah xda komplikasi apa2
Tadi doc scan dan boleh balik satgi.

Musim covid19 ni
⛔Tiada pelawat dibenarkan. So takda waktu melawat
⛔Tiada peneman dibenarkan. So duk la hang kat hospital tu tanpa penjaga.
⛔Suami nak hantar barang pun kena pas dekat guard, guard mai hantar kat katil

Nasib semalam ja kena stay.
Merana kalau lama2 macam ni.
Macam mana la yang PUI covid(patient under investigate) & yang sah positive tu.

Lagi jenuh dalam wad sorang2
Jaga kesihatan
Stay at home
Kerapkan cuci tangan, pakai mask.

Sebenarnya mar macam fobia masuk wad ni.
Semalam bila salin baju hosp terus teringat kembar. Moment2 dulu. Teriyaq la sorang2.

Disebalik senyuman
Ada cerita pedih kena telan😬

Bye👋
 
Copyright © marziana shukri | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in