Frozen Embrio Transfer 25.2. 2021

Lewat sehari update posting
Kemaren nak update terus malas🤣

So harini rehat kat rumah
Banyak masa terluang
So harini la baru mengupdate
Kena update jugak untuk rujukan masa ke depan dan jugak kenangan anak baca hahaha

Cerita dia appontment kami 12.30, 25hb dekat vistana fertility centre. Sebab ni firstime fet kat sini so nervous tu ada. Tapi mmg kali ni macam2 nervous. Tapi lepas balik relax ja aih😅. 

The best kalini
Doc tanya husband tak masuk ke marziana?

Waaaaah husband boleh masuk tgk sesi fet la... So doc panggil husband masuk dan dia snap gambar blastocyst dekat screen dalam OT.. Tu pun doc kata.. 

"encik boleh snap gambar tu ya"

Masa hari embriologist thow embrio pun dorang snap sent ke wassap. Sebelum ni masa dekat tmc xda pulak dihantar gini. So layanan special la kalini.. Dengan moment husband boleh masuk tgk

Jap nak attach gambar
ni gambar hari thow embrio 23hb..

So doc biar 3 hari tgk progress 2 yang ok untuk dimasukkan.. 

2 yang bulat besar tu dimasukkan.. Yg kecik ni yang gred fair good. Sebab kami minta doc unfreeze tiga2 kan.

Yang atas sekali tu doc kata dah nak keluar dari sarung dah tu.. Maybe petang kemaren dah keluar untuk implantation.. Yang satu lagi dalam tempoh 48jam..

Masa fet ni mmg kena tahan kencing sebab last 2nd fet tahan sgt2 sampai doc kata boleh kencing skit ni.. Satg tak tahan pulak.. So kalini pandai agak dah. 

Boleh bertahan lama la
Klau tak lepas habis procedure gedik2 nak terkencing 

ni gambar pundi kencing penuh dgn rahim bwah tu.. Doc scan untuk make sure dorang release embrio dekat rahim dan tak ke fallopian tube..

So lepastu naik weelchair rehat dekat katil lama jugak dekat sejam ha
Pakcik ni teman.. Awai2 tu nak pegang hp pun xbagi suh baring straight ja.. Alahai.. Lenguh pinggang. 

So doc kata balik sambung progynova 3kali sehari dan ustrogent 3bji 3kali sehari. 

Sejak pkai ustrogen ni.. Pkui 4 pagi mesti terjaga sebab tak selesa dia cair.. 

Tapi asbab terjaga pi toilet cuci tu push diri buat tahajud 2rakaat.Doa moga Allah izinkan kali ni menjadi hingga cukup 9bulan dan dilahirkan dengan selamat dan jadi anak yang soleh@solehah.

So next tunggu 7hb 3 untuk test darah HCG. Alahai nervous nya haaa.. 

Kos kemaren rm2754

Target untuk 10 hari rehat ni
Nak banyakkan baca makna surah dalam alquran dan hafal al mulk. Doakan eh

0 comments:

Post a comment

 
Copyright © marziana shukri | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in