pitam di rumah 25.6.2021

Minggu 19week dah tapi alah macam makin menjadi lately

Semalam muntah dari petang sampai 4pagi. Tidur pun xlena.

So pagi 25.6 turun breakfast buat cokodoq bilis. Lepas setengah jam makan ubat kencg manis sebiji. Sebenarnya tak la tgi mana kncg manis tapi sebab doc suh makan.. Makan ja la..

Dalam pkul 11 lebih rasa tak terah duk
Serba tak kena
Bangun buka peti nak ambik air soya.

Elok duk kat kerusi meja makan rasa berpinar mata.
Nak bangun ambik kurma pun rasa pening. 

Terus jerit"abang! "
Syam tdur lagi kat atas sebab dia pun xlena semalam.
Banyak kali jugak mar jerit sampai macam nak teriyaq dah ni.. Makin nak pitam ni.. 

Nasib dia turun dan terus suh dia buka kipas, ambik kurma dengan mamariam.

Ya Allah.. Peluh cerau masa tu.
Nextime kalau muntah teruk tak mau dah pagi tu mkn ubat.

Pagi tadi pun xmakan ubat sebab semalam pun baru nak recover.. Petang maren pun muntah lagi. Mlm ja x.

Harini 26.6 Alhamdulillah tak muntah lagi setakat ni. Tapi story ni akan bawa ke anak2. Mencabar mummy bawak kamu kali ni.

Cepat la 4 bulan
Mummy tak sabar sayang
๐Ÿ˜…
Hari2 duk tgk perut ja.. Dah rasa cekang, membesar.. Macam mana dia punya besar nanti 9bulan๐Ÿ˜…

Hampir Pitam - 8.6.2021

Kemaren tragedi hampir pitam berlaku masa kat farmasi. Lepastu dalam kereta pun jadi. Masa jadi tu betul2 teringat memory kat hospital masa auni aura.

Allah!
Hampir pitam sampai naik mata putih kejadian dulu.

Ceritanya kemaren breakfast awal sebelum pkul 9am.biasa 9-10am baru brrakfast.

Lepastu pi klinik jumpa doctor review my bacaan bsp. Pkul 11 camtu baru jumpa doc. Then doc kata kena start ubat metformin (kcg mnis) sbb bcaan gula mkn tgh hari tgi.. 7.6

Ok then kena pu farmasi kat klinik bandar baru. Ramai jugak org tapi lega masuk dalam tu ada aircond. Tgk jam 11.45 dah.. Tetiba lambat plak no gliran.. No mar 19.elok no 18 terasa pening.. Terus jalan pi penjuru sudut buka mask, kipas2..

Nampak ada org nak pas description ubat terus potong kata"maaf bg saya dlu, saya pening" jalan pi kat keta terus buka mask.

Masuk keta minum air kosong ja. Xprepare apa2 manisan. Ok skit dah.. Alang2 otw balik singgah beli makanan bgkus.. Husband ja trun.. Sekali masa tu rasa nak gelap dah mata.. Terus cakap
"abg pening"

Buka anak tdung
Buka tdung

Syam terus pecut.. Sampai rumah terus capai mamariam 1 sudu dlu..

Allahu
Masa tu husband kata klau pgsan dia nmpak emergency hosp pantai yg dekat dgn rumah kami ni ja la.

Mar pulak masa tu duk pkiaq bertahan mar bertahan. Takut klau pgsan jadi apa2 kat baby ja.. Dan tau dah ni hypo ni.

So next time pi klinik kena prepare kurma.
Mar pregnant kalini mmg xsuka makan dan mnum manis2 tapi pelik lekat gdm. Ni orang kata pembawakan budak. 

Baby.. Mummy ngan dady nak sangat baby jadi peneman kami di dunia. Menghiburkan kami. Menceriakan rumah ni.. Please kuat dan bertahan dengan mummy 36 minggu at least ya❤️

 
Copyright © marziana shukri | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in