27.7.2021-29.7.2021-admit ward again


Cerita dia camni

27hbappointment klinik o&g
Masa jalan  dlm hosp mmg duk rasa semput dah tapi mar duk control pernafasan..

Elok masa cek tekanan darah,
Tekanan darah ok tapi nadi tinggi 141 macam tu.. So doctor suruh nurse buat ECG(cek jantung) tengah buat tu sambil duk baring mar rasa semput balik dan nak pitam.. Sama macam kes nak scan baby ahad lepas..

Nurse terus panggil doctor
Cek gula ok ja, tekanan darah pun ok cuma nadi ja laju.

So terus dorang tolak ke labour room jumpa doktor kat sana. Merasa la masuk labour hsah😅. Kena RTK (swab test) sebab kena admit jugak wad untuk doktor pantau wpun masa kat labour room dah ok nadi.

Pregnant kali ni dia mai semput sekali nadi laju. Tapi bukan sedia mai sat2 macam tu. Tapi nak pitam tu yang buat mar pun pelik pasaipa.
Duk sembang ngan doktor ingatkan sebab hypo, tapi masa jadi kemaren gula ok ja..

So tunggu result darah dan apa kata pakar round harini. Mungkin pembawakan anak kot kan.

Result ok ja
Xda masalah apa. 
Tapi doc tahan semalam lagi nak pantau. 

Start stresss
Bila pikir ja ngandung kali ni macam2 dugaan terus menitis air mata ni. 

29hb masa doc bgtau boleh balik tu
YaAllah happy tak terkata. 

Besa la ai manja terlebih.. Nak berkepit 24jam.tambah2 pregnant kali ni nak tdoq pun tringat somi.. Org tringat anak kita ingat laki😂


#mypregnancyjourney

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © marziana shukri | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in